Hírek

 • Bemutatkoztak a Tájegységi Fővadászok
  Az országban elsőként Veszprém megyében került sor a tájegységi fővadászok bemutatkozására a Veszprém megyei Vadászkamara és a Veszprém Megyei Kormányhivatal által közösen szervezett vadászati fórumon április 5-én.
 • MEGHÍVÓ - A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2017
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Állatorvostudományi Egyetem, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet idén is megrendezi immár hagyományosnak mondható, éves szakmai konferenciáját. Ez évben a rendezvényre április 5-én, szerdán 10 órától kerül sor, a helyszín változatlanul az Egyetem Aulája (1078 Budapest, István u. 2.).
 • A hivatásos vadászok rendészeti vizsgájáról
  A közelmúltban több tagszervezetünk és vadászatra jogosult képviselője keresett meg bennünket a hivatásos vadászok alkalmazási feltételeivel kapcsolatban. A Vtv. 51. § (1) bekezdése értelmében a hivatásos vadásznak – mint rendészeti feladatokat ellátó személynek – meg kell felelniük az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről szóló jogszabályokban előírtaknak. Alább olvashatók az ezzel kapcsolatos tudnivalók.
 • Véleményezhető a Vadászati törvény végrehajtási rendelete
  A Földművelésügyi Minisztérium március 10-én tette közzé honlapján a március 17-éig véleményezhető anyagot. A véleményeket a szaktárca Jogi Főosztálya várja a jogifo@fm.gov.hu e-mail címre.
 • A fegyvertörvény-módosítás tervezetéről
  Az országos vadászati érdekképviseleti szervezetek hetek óta foglalkoznak a lőfegyvertartással kapcsolatos esetleges jogszabály-módosításokkal.
 • Munkaszerződés minta hivatásos vadászoknak
  Az OMVK ezúton tesz közzé segítő szándékkal egy javasolt mintát a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok között megkötendő munkaszerződésre. A dokumentumot a jogosultak a saját igényeik és alapszabályuk szerint módosíthatják.
 • Március 1-jétől az OMVK adja ki a külföldiek vadászati engedélyeit
  Az engedélykiváltás menete a korábbi alapokon nyugszik, de vannak benne változások is, ezért kérjük a vadászatra jogosultakat és a vadászatszervezőket, hogy figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót!
 • Afrikai sertéspestis – a vadászok kötelezettségei
  A vadászatra jogosultak az ország egész területén kötelesek írásban bejelenteni minden tudomásukra jutott vaddisznó elhullást az Országos Főállatorvos 2/2017. számú határozatának értelmében. A rendelkezés a Földművelésügyi Értesítő idei 1. számában jelent meg. Célja, hogy esetleges behurcolása esetén az afrikai sertéspestis megjelenésére (ASP) késedelem nélkül fény derüljön, és haladéktalanul alkalmazni lehessen a betegség leküzdésre szolgáló intézkedéseket az országos ASP monitoring program keretében.
 • Újra indul a szalonka monitoring program
  A világon egyedülálló, az erdei szalonka tavaszi vonulását vizsgáló kutatás, amely az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) kezdeményezésére indult 2009-ben, ezúttal négy évre (2017-2020) hirdeti meg a vadászatra jogosultak érdekképviseleti szervezete. A programhoz csatlakozhat bármelyik bejegyzett vadászatra jogosult szervezet, a részvételről szóló megállapodást az OMVV illetékes Területi Szervezeteivel köthetik meg.
 • A FeHoVán is megtalál minket!
  Mint minden évben, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara 2017-ben is várja a látogatókat Közép-Kelet Európa legnagyobb vadászati, horgászati és fegyverkiállításán. Idén az A pavilon 210/A standján talál bennünket. A rendezvénynek – mind már 24 éve minden évben – a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont február 9-e és 12-e között.