Hírek

 • Erdei Szalonka Monitoring Program 2018
  Tisztelt Vadászatra Jogosultak! Tisztelt szalonka monitoringban résztvevő vadászok! Az Országos Magyar Vadászati Védegylet szervezésében, az Országos Magyar Vadászkamara közreműködésével, a SZIE VMI szakmai irányításával, az FM felügyelete mellett 2018-ban is folytatódik az Erdei Szalonka Monitoring Program.
 • Rendészeti feladatokat ellátó személyek vizsgája
  Mint ismert, a hivatásos vadászok rendészeti feladatokat ellátó személynek minősülnek. Erre tekintettel a 2012. évi CXX. törvényben foglaltak alapján kötelesek elméleti és gyakorlati képzésen részt venni és a képzés befejezését követően vizsgát tenni. A képzés módja kétféle lehet, az egyik esetében 3 nap elméleti és 2 nap gyakorlati képzést ír elő a jogszabály, a másik mód pedig az e-learning képzési mód. Ez utóbbi esetben az internetről letölthető tananyagot tanfolyam nélkül tanulja meg az érintett és ekkor csak két napra kell bemennie a képzésre és vizsgáztatásra kijelölt rendőrségi intézménybe, mely két nap magába foglalja a vizsgát is.
 • Elnökségi: vadgazdálkodási alap, világkiállítás
  Összevont ülést tartott az OMVK és az OMVV Elnöksége. A május 23-án a budapesti, Medve utcai központban folytatott egyeztetésen elhangzott egyebek mellett, hogy a vadgazdálkodási alapra már idén lehet pályázni, és a nyár végéig elkészülhet a vadászati érdekképviseletek Vadászati Világkiállításra vonatkozó elképzeléseit tartalmazó anyag.
 • Vadásznapok 2017-ben
  Az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet Területi Szervezetei ebben az esztendőben is országszerte megrendezik a vadászok regionális találkozóit. Ezek az immár hagyományos események remek lehetőséget biztosítanak minden nem vadászó érdeklődőnek, hogy megismerkedjen a vadászok közösségével, a vadászat világával.
 • Megjelent a Vtv. vhr.-jének módosítása
  A Vadászati törvény végrehajtási rendeletének módosításáról a 24/2017. (V. 17.) FM rendelet szól, amelyet a Magyar Közlöny 2017. május 17-én megjelent 70. száma tartalmaz. A módosítások 2017. május 25-én lépnek hatályba.
 • Bemutatkoztak a Tájegységi Fővadászok
  Az országban elsőként Veszprém megyében került sor a tájegységi fővadászok bemutatkozására a Veszprém megyei Vadászkamara és a Veszprém Megyei Kormányhivatal által közösen szervezett vadászati fórumon április 5-én.
 • MEGHÍVÓ - A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2017
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Állatorvostudományi Egyetem, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet idén is megrendezi immár hagyományosnak mondható, éves szakmai konferenciáját. Ez évben a rendezvényre április 5-én, szerdán 10 órától kerül sor, a helyszín változatlanul az Egyetem Aulája (1078 Budapest, István u. 2.).
 • A hivatásos vadászok rendészeti vizsgájáról
  A közelmúltban több tagszervezetünk és vadászatra jogosult képviselője keresett meg bennünket a hivatásos vadászok alkalmazási feltételeivel kapcsolatban. A Vtv. 51. § (1) bekezdése értelmében a hivatásos vadásznak – mint rendészeti feladatokat ellátó személynek – meg kell felelniük az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről szóló jogszabályokban előírtaknak. Alább olvashatók az ezzel kapcsolatos tudnivalók.
 • Véleményezhető a Vadászati törvény végrehajtási rendelete
  A Földművelésügyi Minisztérium március 10-én tette közzé honlapján a március 17-éig véleményezhető anyagot. A véleményeket a szaktárca Jogi Főosztálya várja a jogifo@fm.gov.hu e-mail címre.
 • A fegyvertörvény-módosítás tervezetéről
  Az országos vadászati érdekképviseleti szervezetek hetek óta foglalkoznak a lőfegyvertartással kapcsolatos esetleges jogszabály-módosításokkal.