Hírek

 • Újra indul a szalonka monitoring program
  A világon egyedülálló, az erdei szalonka tavaszi vonulását vizsgáló kutatás, amely az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) kezdeményezésére indult 2009-ben, ezúttal négy évre (2017-2020) hirdeti meg a vadászatra jogosultak érdekképviseleti szervezete. A programhoz csatlakozhat bármelyik bejegyzett vadászatra jogosult szervezet, a részvételről szóló megállapodást az OMVV illetékes Területi Szervezeteivel köthetik meg a következő hetekben.
 • A FeHoVán is megtalál minket!
  Mint minden évben, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara 2017-ben is várja a látogatókat Közép-Kelet Európa legnagyobb vadászati, horgászati és fegyverkiállításán. Idén az A pavilon 210/A standján talál bennünket. A rendezvénynek – mind már 24 éve minden évben – a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont február 9-e és 12-e között.
 • Tovább nő a FeHoVa
  A korábbinál több – 17 országból mintegy 300 – kiállító, egyre növekvő nemzetközi jelentőség, a tavalyinál nagyobb vadászati kiállítói standok és horgászati pavilon – röviden így foglalható össze az idei Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállítás. A február 9-étól 12-éig tartó rendezvényről szóló sajtótájékoztatón, amelynek a Magnum Vadász & Hajós Kft. fóti üzlete adott otthont február 1-jén, elhangzott egyebek mellett az is, hogy 2017-ben az esemény díszvendége Szlovákia lesz.
 • Vadászati Világkiállítás – a következő lépések
  A 2021-re tervezett Vadászati Világkiállításról egyeztettek a szervezésben közreműködő szervezetek január 30-án. A Parlamentben tartott tanácskozáson dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke ismertette az előkészítés és megvalósítás soron következő ütemeit. Emellett bemutatta a januárban kinevezett gróf Károlyi József miniszteri biztost, aki koordinálhatja majd a rendezvény előkészítését.
 • Tájékoztató az afrikai sertéspestisről
  A betegség vírusát decemberben a magyar határtól 20 kilométerre, az ukrajnai Nagyszőlős külterületén mutatták ki vaddisznókban. A kárpátaljai vaddisznóállományt egyelőre valószínűleg nem fenyegeti a kór, de a jövőben hazánkban is megjelenhet a vírus. Alább olvasható dr. Bognár Lajos országos főállatorvos az Országos Magyar Vadászkamara részére megküldött tájékoztatója a betegséggel kapcsolatban.
 • A vadászjegy-érvényesítés rendje 2017-ben
  Az Országos Magyar Vadászkamara megyei Területi Szervezetei januárban megkezdik a vadászjegyek érvényesítését a 2017-2018-as vadászati évre. Ezt a dokumentumok tulajdonosainak február utolsó napjáig el kell végezniük a lakcímük szerint illetékes megyei vadászkamaránál. Aki ezt elmulasztja, az március 1-jétől – a következő vadászati év kezdetétől – nem csak vadászati tevékenység folytatására nem lesz jogosult, de vadászpuskát is jogellenesen tart.
 • Kellemes ünnepeket kívánunk!
 • Vadászoknak a madárinfluenzáról
  Alább olvasható dr. Bognár Lajos országos főállatorvos a vadászok, vadgazdálkodók számára összeállított tájékoztatója a madárinfluenzáról.
 • Vadász szentmise és koncert
  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a karácsonyváró vadász szentmisére és az azt követő orgona- és vadászkürt koncertre!
 • Jubileumi volt az idei Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő
  Immár 25. alkalommal rendezte meg az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) a magas színvonalú szakmai versenyt, amelynek 2016-ban a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont szeptember 21-e és 23-a között. Egyéniben Szép Szabolcs, a Mátra Erdészeti Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola tanulója, míg csapatban a házigazda végzett az első helyen.