Hírek

Meghatalmazás minta földtulajdonosi gyűléshez

Március 3-án hatályba lépett a Vtv. végrehajtásának szabályairól szóló, 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosítása. Ezen túlmenően megtekinthető a földtulajdonosi gyűlésekre szóló meghatalmazásminta, amellyel a gyűlésen részt venni nem kívánó vagy nem tudó földtulajdonos képviseletére mást meghatalmazhat.

Március 3-án - segítő jelleggel - közzétettünk egy a Ptk. előírásainak megfelelő meghatalmazásmintát. Megyei észrevétel alapján – miután a meghatalmazás aláírása, illetve annak felhasználása időben eltér – pontosítottuk a meghatalmazás minta szövegét, ugyanis a tulajdonjog igazolására vonatkozó dokumentum megléte elegendő, ha csak a meghatalmazás felhasználásakor áll rendelkezésre. Ez viszont a meghatalmazás felhasználáskori érvényességének törvényi feltétele.

Fentiekre tekintettel az alább letölthető meghatalmazás mintából elhagytuk a hivatkozott dokumentumok átadására, illetve átvételére vonatkozó részt. Kérjük, ezt használja, ne pedig a korábban közzétett változatot!

Meghatalmazás minta földtulajdonosi gyűléshez

(Microsoft Word dokumentum)

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy az Országgyűlés döntött arról, hogy a civil szervezeteknek az új Ptk.-nak megfelelő alapszabályuk átalakítására vonatkozó 2016. március 15-ével lejáró határidőt egy évvel, 2017. március 15-éig meghosszabbította.

A Ptk. módosításáról részletesen

A Vhr. módosításáról részletesen

 

<< Vissza a cikkekhez