Állami kitüntetések a Védegylet tisztségviselőinek


2020. november 06. , Országos Magyar Vadászati Védegylet / Magyar Közlöny

Dr. Bodnár József, a Védegylet korábbi és Hrabovszki János, az őszi tisztújításon megválasztott új alelnökének munkáját is elismerte Áder János államfő a miniszterelnök előterjesztésére. A leköszönt alelnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat, míg a tisztséget betöltő új vezető a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat tulajdonosa.

A kitüntetések odaítéléséről a köztársasági elnök 495/2020. (X. 28.) és 496/2020. (X. 28.) KE határozata rendelkezik, a jogszabályok a Magyar Közlöny 2020. október 28-án megjelent 232. számában olvashatók (elérhető itt).

dr. Bodnár József a Védegylet 2015-ös tisztújító választmányi ülésén (fotó: OMVV | Földvári Attila)
dr. Bodnár József a Védegylet 2015-ös tisztújító választmányi ülésén (fotó: OMVV | Földvári Attila)

Az indoklás szerint dr. Bodnár József, az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezetének korábbi elnöke, az Országos Magyar Vadászati Védegylet korábbi alelnöke, a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség volt igazgatója Baranya megye kereskedelmi és vendéglátóipari egységeinek színvonalas működését elősegítő tevékenységével, valamint a hazai fenntartható vadgazdálkodás érdekében végzett érdekképviseleti munkájával érdemelte ki az elismerést.

 

Hrabovszki János (fotó: Békés Megyei Kormányhivatal)
Hrabovszki János (fotó: Békés Megyei Kormányhivatal)

Hrabovszki János, a Békés Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke – akit szeptember 11-én választott a Védegylet alelnökévé a szervezet választmánya – a vadászati hagyományok ápolását és Békés megye természeti kincseinek védelmét szolgáló munkája, valamint vadászati érdekképviseleti tevékenysége elismeréseként részesült a kitüntetésben.